Botox Uygulaması Nedir?

                                                                                                      BOTOX

Botulinum toksini kasda geçici fonksiyon kaybına yol açan bir proteindir. Bazı hastalıkların (şaşılık, ağrı , bazı nörolojik hastalıklar) tedavisinde, aşırı terleme ve derideki kırışıklıkların tedavisinde kullanılır.

 

Botulinum toxin tedavisi nasıl uygulanır?

Uygulamadan belli bir süre önce anestezik krem sürülmesi  uygulamanın ağrısız geçmesini sağlar. Tedavi 5- 10 dakika sürer. Enjeksiyon alanında oluşan kızarıklıklar dakikalar içerisinde geçer, hasta günlük yaşamına dönebilir. Etkisi 2 gün sonra ortaya çıkmaya başlamasına rağmen 10-15 gün içerisinde maksimum fayda sağlanır; ortalama 4-8 ay sonra etkisi geçer.

 

Botulinum toxin nasıl etki eder?

Botulinum toksini küçük iğnelerle çok küçük miktarlarda kas içine enjekte edilerek kasın kasılması engellenir. Kasılması engellenmiş kasın üzerindeki derinin rahatlaması ile beraber derinin üzerindeki ince kırışıklıklar ortadan kalkar,  daha derin kırışıklıkların görünümünde ise yüzeyselleşerek düzelme görülür.  

 

Botox etkisi geçince daha kötü görünür müyüm?

Botoxun kaslardaki geçici fonksiyon kaybı etkisi geçtikten sonra hasta botox öncesi görünümüne döner, daha kötü bir görüntü oluşmaz.

 

Botox ile terleme tedavisi nasıl yapılır?

Botox ter bezlerine ulaşan sinirlerin çalışmasını geçici olarak bloke ederek ter üretimini engeller. Koltuk altı, avuç içi, ayak tabanı gibi aşırı terleme şikâyetinin yaşandığı alanlara uygulanabilir. Öncelikle iyot-nişasta testi ile terleyen alan tespit edilip, belirlenen bölgelere küçük enjeksiyonlar yapılır.

Bu gönderiyi paylaş