ÇÖLYAK NEDİR ?

Çölyak, ince bağırsak hastalığı olup, buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıllarda bulunan glutene karşı hassasiyet ile gelişen emilim bozukluğu oluşturan genetik bir hastalıktır. Çölyak hastalığının tedavisinde, gluten içeren yiyecekler diyette tüketilmemesi gerekmektedir. Az miktarda glutenin bile zarar verebileceği unutulmamalıdır. Çeşitli ürünler içerisinde glutene rastlamak mümkün olduğu için marketteki gıdaların içeriklerine dikkatlice bakılmalı ve etiket okuma yapılmalıdır.

Tanı ve tedavi geciktikçe yetersiz beslenme ve diğer komplikasyonların gelişme riski de artacağı için en yakın sağlık kuruluşlarına başvurulmalıdır.

 

Bilgi ve Randevu için;

0 (312) 666 7 666

Bu gönderiyi paylaş