Lösemili çocukların sağlık, eğitim ve her türlü ihtiyaçlarının sağlanması başta olmak üzere çok yüce amaçlara sahip bir hayır kuruluşu ve aynı zamanda en güvenilir sivil toplum örgütü olmasının verdiği sorumlulukla LÖSEV, şimdi de sağlık, doğa bilimleri ve çevre ile ilgili araştırma, teknoloji geliştirme ve üretim ekosistemindeki yerini kuvvetlendirmektedir. Bu amaçla LÖSEV teknoloji iç ekosisteminin; Hücre ve Doku Üretim Merkezi ile Translasyonel Araştırma Laboratuvarı’nı içeren “Kanser Araştırma Enstitüsü” ve sağlık, doğa bilimleri ve sürdürülebilirlik temalı bir “Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER)” şeklinde yapılandırılması planlanmıştır.

Bu alt yapı, yetişmiş nitelikli insan gücünün günün modern teknolojilerine dayalı teçhizat ve yazılımı kullanarak,

  1. özellikle kansere ve bulaşıcı hastalıklara yönelik hücresel tedavi ürünleri,

                    biyoteknolojik ilaç ve aşı geliştirilmesi,

  1. moleküler genetik araştırmalar,
  2. gen tedavileri,
  3. nanobiyoteknoloji, doku mühendisliği ve biyomalzemeler,
  4. hücre ve doku bankacılığı, biyobanka,
  5. biyoinformatik,
  6. tıbbi cihaz, malzeme ve yazılım üretimi

ile ilişkili teknoloji ve ürün geliştirilmesine yönelik ar-ge faaliyetlerini gerçekleştirmesi amacıyla kullanılacaktır.

İlk adım olarak LÖSEV’in var olan donanımlı laboratuvar alanı, üstlendiği bu misyonla ilgili olarak zenginleştirilerek bir “Hücre ve Doku Üretim Merkezi” oluşturulmuştur. Bu merkezde üretilecek ileri tedavi ürünleri, pek çok amansız hastalığa güncel yöntemlerle şifa olunmasını sağlayacaktır. Çok sofistike ve zor, ancak en güncel ve etkili tedavi yöntemi olan, “kanser ve ölümcül infeksiyon hastalıklarını hedefleyen hücresel tedaviler” ile ilgili hazırlık çalışmaları, uluslararası önemli merkezlerin işbirliği ve desteği ile başlamıştır.

Aynı zamanda bu laboratuvar alanına, buluşların ve bunları insanın faydasına sunacak laboratuvar çalışması aşamalarının gerçekleştirileceği “translasyonel araştırma merkezi” niteliği kazandırılmakta olup, kullanılacak hayvansız test teknolojilerini üretmek için gerekli bilgi birikimine sahip ulusal ve uluslararası akademisyenlerle işbirlikleri tesis edilmiş, Avrupa Birliği projelerinde ortak olarak yer almaya başlanmıştır.

LÖSEV Kanser Araştırma Enstitüsü, özellikle kanser, bulaşıcı hastalıklar ve bazı ölümcül genetik hastalıkların tedavileri ve önlenmeleri için yeni yöntemler geliştirirken LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesindeki klinik departmanlarla etkileşim halinde olacaktır. Yaklaşım ve stratejiler geliştirmek için çeşitli bilim insanlarını ve klinisyenleri bir araya getirecektir. Amacımız, bilinen ileri tedavi tıbbi ürünlerini uygulama yeteneğimizi geliştirirken diğer yandan klinik öncesi keşifleri, hastalarımızda ilk değerlendirme için klinik aşamasına taşıma yeteneğine sahip olmaktır.

Eğitim ve işbirliği faaliyetleri ile; bu alanda nitelikli araştırmacı yetişmesi sağlanırken, bir yandan “Küresel etki ve işbirliği görüşmeleri”, “Bilimsel Seminerler”, “Teknoloji eğitimleri” ve “Sertifikasyon programları” gerçekleştirilecektir. Avrupa Birliği Çerçeve Programları kapsamında ortak araştırma projelerinde lider veya ortak olarak yer alma potansiyeli daha da artacaktır.

LÖSEV Kanser Araştırma Enstitüsü, vizyonu ile ilgili ulusal ve uluslararası faaliyetlerin yürütülmesinin yanı sıra bünyesi dışındaki bilim insanlarını da altyapısıyla destekleyecektir. Bu bağlamda, ekosistemin bir aktörü sıfatıyla devletin “TEKMER” programından yararlanarak oluşturacağı “teknoloji geliştirme merkezinde” bu alanlarda faaliyet gösterecek girişimci ve işletmelere hizmet sunacaktır.